Uitdaging

Leuk dat je op deze pagina kijkt!

In april en mei vragen wij - THDV en Scharlaken Koord - extra aandacht voor seksuele weerbaarheid bij jongeren. Want: wat voor beeld krijgen opgroeiende jongeren van seks? Is seks iets wat je neemt of krijgt, iets wat gebruikt wordt als betaalmiddel of juist ingezet als chantagemiddel? Veel jongeren voelen de druk om seks te hebben, ook als ze dit eigenlijk niet willen. Maar hoe zeg je op een goede manier ‘nee’ en wat doe je als die leuke jongen je vraagt om je uit te kleden voor de webcam? 

Sterk en weerbaar

Onze ervaring is dat voorlichting die op een open en eerlijke manier deze thema’s bespreekbaar maakt, een gezond bewustzijn creëert en jongeren in staat stelt hun weerbaarheid te vergroten. Wij willen dat jongeren sterk en weerbaar zijn en een gezonde kijk hebben op seks en seksualiteit. In een tijd waarin de #Metoo discussie breed wordt gevoerd is het belangrijk dat jongeren niet alleen kennis over seksualiteit opdoen maar vooral leren hun verantwoordelijkheid te nemen en respectvol met elkaar om te gaan.

Wij geloven dat er bewustwording optreedt als er een gesprek op gang komt over de beleving van seksualiteit bij jongens en meiden. Ervaring leert dat voorlichting over seks, weerbaarheid en prostitutie jongeren raakt. Scharlaken Koord begeleid en stimuleert jongeren om een eigen mening te vormen over seksualiteit en grenzen te stellen. Via onze trainingen maken we hen weerbaar en laten we hen weten hoe waardevol ze zijn. Lessen waar ze de rest van hun leven op kunnen terugvallen. Wij geven de lessen op christelijke en openbare scholen; een unieke kans voor jongeren om te ervaren dat ze waardevol zijn!

Help je mee?

Al voor 30 euro kan een jongere een training van ons volgen. Maak jij ze weerbaar? Laat jongeren weten dat ze waardevol zijn en doe mee! Direct online doneren.

Vraag ons speciale campagnemagazine aan

Als je jouw naam en e-mailadres doorgeeft, sturen we je gratis (!) een PDF van ons speciale campagnemagazine 'Sterk in de liefde' toe. Je vindt hierin onder andere verhalen van slachtoffers van loverboys, een achtergrondartikel over seksuele weerbaarheid bij jongeren en een interview met een groep tieners over seksualiteit. 

Aanvraag campagnemagazine

Terug naar boven

thdv.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we thdv.nl. Lees hier meer