Scharlaken Koord

Scharlaken Koord

Scharlaken koord biedt straatwerk en maatschappelijke hulpverlening. Drie keer per week gaan we in tweetallen langs de ramen om contact te leggen met de vrouwen en hen bekend te maken met ons hulpaanbod. De teams bestaan uit vaste medewerksters en vrijwilligsters, getraind door Scharlaken Koord. We proberen een relatie op te bouwen met prostituees en bieden onze hulp aan. En dat loont, want ruim een derde van dhen komt via het straatwerk bij het maatschappelijk werk van Scharlaken Koord terecht. Daarnaast verzamelen we door het straatwerk waardevolle informatie en blijven we goed op de hoogte van wat er gaande is in de wereld van prostitutie.

De maatschappelijk werkers van Scharlaken Koord helpen vrouwen met uiteenlopende vragen. Zo hebben slachtoffers van mensenhandel veel praktische ondersteuning en psychosociale hulp nodig. Ook slachtoffers van loverboys en hun ouders kunnen bij ons terecht voor hulp. Vrouwen die het moeilijk vinden om zelfstandig uit de prostitutie te stappen, worden via ons uitstapprogramma geholpen. In het atelier van onze tweedehands kledingwinkel Second Step kunnen zij werkervaring op doen en in een veilige setting andere vrouwen ontmoeten. Voor alle vrouwen geldt dat ze pastorale zorg kunnen krijgen, indien gewenst. In ons maatjesproject kan een vrouw worden gekoppeld aan een vrijwilligster die met haar optrekt.

De derde pijler van ons werk is preventie. Wij hebben de preventieprojecten Beware of Loverboys, No Nonsense en Love Limits (zie project 'Identiteit')

 

Adres en contact

Barndesteeg 251012 BVAmsterdam
(020) 622 68 97Naar de website
Natashain AmsterdamNatasha groeide op in Amsterdam en droomde van een toekomst als stewardess. Een moeilijke jeugd en foute vrienden zorgden voor iets anders; ze staat nu achter het raam op de Wallen.Verder met het verhaal van Natasha
Terug naar boven

thdv.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we thdv.nl. Lees hier meer