Different

Different

Wie we zijn
Different biedt hulp en begeleiding aan mensen die te maken hebben met homoseksuele gevoelens en daar hulp bij zoeken. Ons uitgangspunt: ieder mens is uniek en waardevol in Gods ogen. Daarnaast begeleiden we ook familieleden als daar behoefte aan is en geven we lezingen en cursussen.

Ervaring
We hebben bijna vijftig jaar ervaring in het geven van hulpverlening aan mannen en vrouwen met homoseksuele gevoelens. In deze tijd hebben we vele honderden mensen verder kunnen helpen. In de hulp vinden we zorgvuldigheid, respect en deskundigheid belangrijk.

THDV
De missie van THDV ‘Zie Jezus, leef vrij’ geldt ook voor Different. Het is onze passie om Jezus zichtbaar te maken en mensen te helpen om te ontdekken wat het betekent om vrij te zijn. In 1855 is Jan de Liefde begonnen met THDV. Hij kon de armoede in de Jordaan in Amsterdam niet meer aan zien. Met onder zijn ene arm de bijbel en onder zijn ander arm een brood trok hij de wijk in om te helpen. Brood en Bijbel zijn nog steeds de pijlers van THDV. Het zit in ons DNA om mensen te helpen in moeilijk omstandigheden.

'Binnen mijn kerk is er bij de pastorale werkers weinig kennis over homoseksualiteit. Bij Different vind ik een veilige plek waar ik met mijn verhaal kan komen. En zij hebben wel de expertise en ervaring om me verder te helpen”

 

Wat we doen
Je kunt bij ons terecht voor individuele hulpgesprekken. We vinden het belangrijk dat je de tijd krijgt om je verhaal te doen. Onderwerpen die voor jou van belang zijn, komen aan de orde.

'Al tijdens het intakegesprek merkte ik dat de hulpverlener precies begreep wat ik bedoelde. Het was voor mij een grote opluchting dat ik mijn verhaal kon vertellen. En begrepen werd.’

 


Bij Different kennen we de spanning die kan ontstaan tussen de eigen (homo)seksuele gevoelens en een christelijke geloofsovertuiging. Onze hulpverlening is er deels op gericht om deze spanning te benoemen en hanteerbaar te maken. Het belangrijkste doel van onze begeleiding is om jou te helpen Jezus te volgen.

'Ik liep steeds meer vast in mijn homoseksuele gevoelens. De gesprekken bij Different hebben mij geholpen deze gevoelens eerlijk onder ogen te zien. Ik ervaar weer hoop en perspectief naar de toekomst.'

 

Aanmelding
Wil je hulp, vul dan het aanmeldformulier in. We nemen dan contact met je op voor een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we jouw situatie, bekijken we waar je tegenaan loopt en formuleren we de hulpvraag. Hierna start het hulptraject. Het is lastig van tevoren aan te geven hoeveel gesprekken je nodig hebt. Soms zijn één of twee gesprekken voldoende. Soms is er meer nodig.

Als wij vermoeden dat je problemen hebt waarbij de inzet van een psycholoog of een psychiater nodig is, dan verwijzen wij je door. De hulp die wij kunnen bieden, beperkt zich tot ambulante, individuele (psycho)pastorale hulp rondom identiteit en seksualiteit.

'Angst voor afwijzing en schaamte maakten dat ik jarenlang verzwegen heb welke seksuele gevoelens er speelden in mijn leven. Bij Different vond ik een plek waar ik mezelf kon zijn. Zij boden een luisterend oor zonder te oordelen.’

 


Locaties
We werken op de volgende locaties: Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam.

Vergoeding
De begeleiding bij Different wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wij vragen daarom voor een gesprek een financiële bijdrage.

Voorlichting
We geven ook voorlichting, pastorale cursussen en spreekbeurten op scholen, in kerken en gemeenten. Voor meer informatie kun je contact opnemen via het aanmeldformulier. 

Contact met Different

Heb je een (hulp)vraag, wil je informatie over onze pastorale cursus of wil je ons uitnodigen voor een spreekbeurt? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met je op.

 

Adres en contact

Oudezijds Voorburgwal, 2411012 EZAmsterdam
020 344 63 10
Terug naar boven

thdv.nl gebruikt cookies op de website. Analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten verbeteren we thdv.nl. Lees hier meer